Hieronder vindt u alle wijnen van ons uitgelegd en kunt u gelijk door naar de webshop om uw favoriete wijn te bestellen.
Druiven:
Cabernet
Smaaktonen:
Zwarte Kersen, rood fruit
Vinificatie:
Geselecteerde, handgeplukte druiven, zachte persing,
gisting gedurende 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 22° in roestvrij staal. Vervolgens rijping in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 8 maanden.
Karakteristieken:
Intens rood met violette reflecties. Vol en intens bouquet met hints van kersen. Droog, fluweelzacht en aangenaam in de mond. Op dronk binnen 6 jaar na de oogst.
Alcohol Analyse:
13,0% Vol
Gerechten:
Ideaal bij gerechten met rood vlees, gegrild vlees, wild, gebraad. Uitstekend bij gerijpte kazen.
Serveertemperatuur:
18°.
Flesformaat:
Regina (de koningin) fles 0,75 cl.
Druiven:
Merlot 80%, Cabernet Sauvignon 20%.
Smaaktonen:
Kersen, rood fruit, zwarte bessen
Vinificatie:
Geselecteerde druiven met de hand geoogst tussen eind september en oktober.
Na een zachte persing worden de druiven gevinifieerd volgens de modernste technieken voor rode wijnen, met een maceratie van 10/12 dagen in contact met de schil.
Karakteristieken:
Robijnrode kleur met licht violette reflecties. In de neus is het een delicate combinatie van toetsen van rood fruit (kersen en pruimen) en elegante tonen van kruiden en specerijen. Het huwelijk van de variëteiten resulteert in
resulteert in een zachte, volle, evenwichtige, rijpe en
omhullend.
Alcoholanalyse:
12,5% Vol
Gerechten:
Ideaal bij pastagerechten, cannelloni, vleeswaren, kaas, vlees
en wild.
Serveertemperatuur:
16°-17°.
Flesformaat:
Bordeaux fles 0,75 cl.
Druiven:
Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Smaaktonen:
Kersen, rood fruit, zwarte bessen
Vinificatie:
Fermentatie in staal bij gecontroleerde temperatuur.
In barriques en tonneaux van tweede passage gedurende 24 maanden. Daarna rijping in 25 hl vaten voor nog eens 24 maanden.
Karakteristieken:
intens rood. Bouquet: Elegant aroma, bessen, morellen. Fijn en complex.
Smaak: vol, evenwichtig, aanhoudend
Alcoholanalyse:
13,5% Vol
Gerechten:
Ideaal bij pastagerechten, vleeswaren, wild en kazen.
Serveertemperatuur:
17°-18°.
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.
Druiven:
Corvina, Rondinella, Corvinone
Smaaktonen:
Kersen, rood fruit
Vinificatie:
De gebruikte methode is die van Ripasso, d.w.z. een techniek die wordt uitgevoerd door 'ripasso' van de wijn op de draf verkregen uit de Corvina, Rondinella en Corvinone druiven, nog warm en rijk aan suikers.
De wijn blijft 10/12 dagen in contact met de draf; en daarna vindt er een tweede alcoholische gisting plaats. Dit geeft de wijn een volheid, een vollere structuur en een lager zuurgehalte.
lagere zuurgraad.
Uitleg Draf
De vaste delen van de druif die na afloop van de alcoholische vergisting worden geperst. De perswijn is rijker en minder harmonieus dan de druppelwijn. Hij wordt gebruikt bij het blenden.
Karakteristieken:
Een wijn met een intens rode kleur en doorslaggevende aroma's.
Alcohol Analyse:
13,5% Vol
Gerechten:
Ideaal bij gevulde pastagerechten, vlees, rood vlees en wild in het algemeen
Serveertemperatuur:
18-20°C.
Flesformaat:
Regina (de koningin) fles 0,75 cl.
Druiven:
Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Smaaktonen:
intens aroma van kruiden, kersenjam, rode bessen.
Vinificatie:
De druiven worden ongeveer 4 maanden gedroogd. Gisting deels in staal en deels in eiken vaten.
Eerste passage in barriques en tonneaux gedurende 24 maanden. Daarna 24 maanden rijping in grote 50 hl EIKEN vaten.
Karakteristieken:
helder, intens robijnrood met granaatkleurige reflecties
Smaak: intens en zeer persistent, fluweelzacht met ruime structuur.
Alcoholanalyse:
15,3% Vol
Gerechten:
Geweldige rode wijn, ideaal bij vleesgerechten, gebraad, wild en gerijpte kazen
Serveertemperatuur:
17°-18°.
We raden aan de wijn een uur van tevoren te ontkurken en daarna te serveren
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.
Druiven:
Merlot max 45%, Rondinella max 40%, Cabernet max 20%.
Smaaktonen:
Witte bloesem, vers fruit
Vinificatie:
Geselecteerde druiven met de hand geoogst, zachtjes gekneusd in roze en gisting bij gecontroleerde temperatuur
Karakteristieken:
Lichtroze kleur, fris, fruitig en wijnachtig aroma.
Droge smaak en levendig aroma.
Te drinken binnen twee jaar na de oogst om de karakteristieke hartige tonen te proeven
Alcohol Analyse:
11,5% Vol
Gerechten:
Ideaal bij soepen, gevulde pasta, vis en wit vlees.
En natuurlijk bij pizza!
Serveertemperatuur:
8-10°C.
Flesformaat:
Regina (de koningin) fles 0,75 cl.
Fris lichtspankelend.
Smaaktonen:
licht zoet, geurig, fris en fruitig.
Vinificatie:
Karakteristieken:
Perfect als aperitiefwijn, wordt aanbevolen bij elk soort aperitiefhapje in het algemeen.
Alcohol Analyse:
Alcohol 11,00% Vol;
Gerechten:
Uitstekend bij voorgerechten met vis, vooral bij crudités op zee. Ook lekker bij het dessert.
Serveertemperatuur:
Best gekoeld serveren tot 8 - 10 °C.
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.
Druiven:
Gele Trebbiano max 80%, Chardonnay max 20%.
Smaaktonen:
Witte bloesem, vers fruit
Vinificatie:
Geselecteerde druiven met de hand geoogst, gekneusd en vergist bij gecontroleerde temperatuur
Karakteristieken:
Strogele kleur. Uitstekende structuur
door rijping in eiken vaten gedurende ongeveer 3 maanden. Aanhoudende body.
Aromatisch en evenwichtig boeket.
Alcohol Analyse:
13,0% Vol
Gerechten:
Ideaal bij visvoorgerechten en lichte voorgerechten. Schaaldieren en visgerechten in het algemeen.
Serveertemperatuur:
8-10°C.
Flesformaat:
Regina (de koningin) fles 0,75 cl.
Druiven:
Garganega max 35%, Trebbiano giallo max 35%, Chardonnay max 30%
Smaaktonen:
Witte bloesem, vers citrusfruit
Vinificatie:
Geselecteerde druiven met de hand geoogst, zachte persing en
gisting bij gecontroleerde temperatuur.
Karakteristieken:
Strogele kleur met groenige reflecties. Smaak
droog, harmonieus en hartig. Jong drinken.
Alcoholanalyse:
11,5% Vol
Gerechten:
Ideaal als aperitief. Voorgerechten, lichte gerechten en vis.
Serveertemperatuur:
8-10°.
Flesformaat:
Bordeaux fles 0,75 cl.
Druiven:
Chardonnay- en Pinot-druiven van geselecteerde wijngaarden in de heuvels.
Smaaktonen:
Intens strogele kleur.
Licht sprankelend
Vinificatie:
Geselecteerde druiven geoogst in september.
Delicaat, fris bouquet, met tonen van rijp exotisch fruit. Droge, elegante, evenwichtige, volle smaak.
Zachte persing en temperatuur, gecontroleerde witte gisting bij 15-16 °C.
Karakteristieken:
Ideaal als aperitief, bij voorgerechten en lichte pastagerechten
Alcohol Analyse:
Alcohol 11,00% Vol; Totale zuurgraad 5,7 g/l; Suikerresidu 5,5 g/l.
Gerechten:
Ideaal als aperitief, bij voorgerechten en lichte pastagerechten
Serveertemperatuur:
Jong drinken. Best gekoeld serveren tot 8 - 10 °C.
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.
Fris lichtspankelend.
Smaaktonen:
licht zoet, geurig, fris en fruitig.
Vinificatie:
Karakteristieken:
Perfect als aperitiefwijn, wordt aanbevolen bij elk soort aperitiefhapje in het algemeen.
Alcohol Analyse:
Alcohol 11,00% Vol;
Gerechten:
Uitstekend bij voorgerechten met vis, vooral bij crudités op zee. Ook lekker bij het dessert.
Serveertemperatuur:
Best gekoeld serveren tot 8 - 10 °C.
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.
Druiven:
Witte druiven van cultivars die oorspronkelijk uit Verona komen.
Smaaktonen:
delicaat, geurig, fris en fruitig.
Harmonieus, met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad.
Vinificatie:
Zachte persing van de druiven. Fermentatie in staal bij een gecontroleerde temperatuur. Tweede gisting in autoclaaf met Charmat-methode.
Karakteristieken:
Perfect als aperitiefwijn, wordt aanbevolen bij elk soort aperitiefhapje in het algemeen.
Alcohol Analyse:
Alcohol 11,00% Vol; Totale zuurgraad 5,7 g/l; Suikerresidu 5,5 g/l.
Gerechten:
Uitstekend bij voorgerechten met vis, vooral bij crudités op zee. Ook lekker bij het dessert.
Serveertemperatuur:
Best gekoeld serveren tot 8 - 10 °C.
Flesformaat:
Fles 0,75 cl.